Æggekage med bacon, kartofler og grøntsager

Æggekage med bacon, kartofler og grøntsager

Fyld til æggekagen

 400 g kartofler

 1 løg

 1 peberfrugt rød

 1 1⁄2 spsk olie

 salt

 peber

 4 skiver bacon

Æggemasse

 6 æg

 100 g creme fraiche

 1⁄2 tsk salt

 peber

 150 g frossen spinat (optøet)

Forvarm ovnen til 210 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil løget, og snit det i tynde skiver. Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær den i små tern.

Smør et ildfast fad med halvdelen af olien. Kom alle grøntsagerne op i fadet, og vend dem med den resterende halvdel olie samt salt og peber. Spred grøntsagerne ud, og læg baconskiverne ovenpå. Skær dem evt. baconen i mindre stykker, så der er bedre plads til dem.

Sæt fadet i ovnen, og steg grøntsager og bacon i 15 minutter.

Pisk imens æg, creme fraiche sammen med salt. Krydr med peber. Pres overskydende væde fra spinaten, og vend det i æggemassen.

Tag fadet ud af ovnen. Fjern baconstykkerne, og hæld æggemassen i fadet. Læg forsigtigt baconstykkerne tilbage på æggemassen.

Kom fadet tilbage i ovnen, og lad æggekagen stege yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig.

IMG 1573 t

Speciale.jpg
spinat-laks_tærte.jpg
20180309_123125.jpg
20180211_173141.jpg