Ingredienser

  • 300 - 400 g hakket oksekød

  • 1 stk. rødløg

  • 3 stk. hvidløgsfed

  • 1 spsk. tabasco

  • 1 stk. håndfuld sorte oliven (uden sten)

  • 2 stk. æg

  • 1 bdt. bredbladet persille

  • 1 stk. bakke små tomater 

  • 3 stk. ansjos

  • 1 bdt. forårsløg

  • 1 spsk. tomatpure

  • 1 glas hvidvin

  • salt

  • peber

  • olie

  • Tilberedning

    1. 1. Blend oliven, løg, hvidløg, æg og fennikel, samt stilkene og lidt top fra persillen, grundigt.

    2. 2. Rør nu den blendede blanding sammen med oksekødet og rør i et par minutter. Tilsæt et par nips salt og peber.

    3. 3. Lad farsen trække i 20 min.

    4. 4. Form små kødboller med hænderne steg dem så ved middelvarme i lidt olie på en stor pande til de er faste og gyldne. Kødbollerne skal ikke være større end en 5 krone i omkreds.

    5. 5. Skær imens tomaterne i små tern og hak resten af persillen groft.

    6. 6. Når kødbollerne er fint gyldne puttes tomatpuréen på panden og steges let af herefter kommes hvidvinen på og den koges ind i 5 min tid.

    7. 7. Tilsæt så bouillon og tomater kog det ind til det tykner min 10 min. (Evt. et skvæt vand hvis der ikke er nok væde - tomaterne skal have lov at koge ud)

    8. 8. Vask og skær forårsløg i grove stykker og lad dem simre med i 1 min. Tid.

    9. 9. Vend til sidst persillen i og server straks med en godt brød og en salat til eller god pasta til og evt. friskrevet parmesan.

    10. Dette kunne være en alternativ
    11. Italienske kødboller

      INGREDIENSER

      INGREDIENSER

      • 500 g. hakket oksekød (fedt % 7 eller derunder)
      • 1 st. rødløg
      • 2 fedhvidløg
      • 1 tsk. stødt fennikel
      • Evt. ½ tsk. fennikelfrø
      • 1 håndfuldsorte oliven uden sten
      • 2 st. æg
      • 1 bdt. bredbladet persille
      • 1 bakkefriske tomater
      • 1 bdt. forårsløg
      • 1 spsk. tomatpuré
      • 1 kophvidvin
      • Salt og Peber
      • Lidt olie til stegning

                                                          

      TILBEREDNING

      Sådan gør du:

      Blend oliven, løg, hvidløg, æg og fennikel, samt stilkene og lidt top fra persillen, grundigt.

      Rør nu den blendede blanding sammen med oksekødet og rør i et par minutter… Tilsæt et par nips salt og en smule peber.

      Lad farsen trække i 20 min.

      Form små kødboller med hænderne og steg dem så ved middelvarme i lidt olie på en stor pande til de er faste og gyldne. Kødbollerne skal ikke være større end en 5 krone i omkreds.

      Skær imens tomaterne i små tern og hak resten af persillen groft.

      Når kødbollerne er fint gyldne puttes tomatpuréen på panden og steges let af. Herefter kommes hvidvinen på og den koges ind i 5 minutters tid.

      Tilsæt så bouillon og tomater og kog det ind til det tykner minimum 10 minutter. (tilsæt evt. et skvæt vand hvis der ikke er nok væde. Tomaterne skal have lov at koge ud nemlig)

      Vask og skær forårsløg i grove stykker og lad dem simre med i 1 minuts tid.

      Vend til sidst persillen i og server straks med en god spaghetti til og evt. frisk revet parmesan.

 

IMG 1573 t

hat-mini.jpg
spinat-laks_tærte4.jpg
tærte1.jpg
grill_pork.jpg
previous arrow
next arrow
Slider