Ingredienser

  • 300 - 400 g hakket oksekød

  • 1 stk. rødløg

  • 3 stk. hvidløgsfed

  • 1 spsk. tabasco

  • 1 stk. håndfuld sorte oliven (uden sten)

  • 2 stk. æg

  • 1 bdt. bredbladet persille

  • 1 stk. bakke små tomater 

  • 3 stk. ansjos

  • 1 bdt. forårsløg

  • 1 spsk. tomatpure

  • 1 glas hvidvin

  • salt

  • peber

  • olie

  • Tilberedning

    1. 1. Blend oliven, løg, hvidløg, æg og fennikel, samt stilkene og lidt top fra persillen, grundigt.

    2. 2. Rør nu den blendede blanding sammen med oksekødet og rør i et par minutter. Tilsæt et par nips salt og peber.

    3. 3. Lad farsen trække i 20 min.

    4. 4. Form små kødboller med hænderne steg dem så ved middelvarme i lidt olie på en stor pande til de er faste og gyldne. Kødbollerne skal ikke være større end en 5 krone i omkreds.

    5. 5. Skær imens tomaterne i små tern og hak resten af persillen groft.

    6. 6. Når kødbollerne er fint gyldne puttes tomatpuréen på panden og steges let af herefter kommes hvidvinen på og den koges ind i 5 min tid.

    7. 7. Tilsæt så bouillon og tomater kog det ind til det tykner min 10 min. (Evt. et skvæt vand hvis der ikke er nok væde - tomaterne skal have lov at koge ud)

    8. 8. Vask og skær forårsløg i grove stykker og lad dem simre med i 1 min. Tid.

    9. 9. Vend til sidst persillen i og server straks med en godt brød og en salat til eller god pasta til og evt. friskrevet parmesan.

 

IMG 1573 t

Capone.jpg
brunsviger_2.jpg
3_880.jpg
thO3SKLQ25.jpg
previous arrow
next arrow
Slider