----------------------------+45 3046 1315 - askholm@ballevej.dk
baggrund.jpg

Jordskokmos med stegte gulerødder

Jordskokmos med stegte gulerødder og sprøde kyllingefileter

 

Kylling, mos og gulerødder....det hele med et ekstra tvist: Krydret pankorasp gør kyllingen knasende sprød, jordskokker giver mere smag til mosen og de stegte gulerødder få en dejlig karamelliseret overflade.

Jordskokmos

500 g skrællede jordskokker i grove tern

500 g skrællede melede kartofler i grove tern

1 liter vand

¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%

1¼ tsk groft salt

Sprøde kyllingefileter

2 tsk korianderfrø

50 g rasp, fx pankorasp (ca. 2 dl)

1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)

¾ tsk groft salt

4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)

1 dl mælk

25 g smør

Stegte gulerødder

15 g smør

5 gulerødder i tykke stave (ca. 300 g)

½ tsk groft salt

2 dl friske korianderblade

Tilbehør

limefrugter

Sådan gør du

Jordskokmos

Bring jordskokker, kartofler og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til kartoflerne er godt møre. Hæld vandet fra grøntsagerne, damp dem tørre og mos let. Rør jordskokker og kartofler med fløde og salt. Varm mosen godt igennem og smag til.

Sprøde kyllingefileter

Knus korianderfrøene, fx i en morter. Bland rasp, koriander, limeskal og salt i et lille fad. Vend kyllingefileterne i først mælk og derefter i den krydrede rasp. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Læg kyllingefileterne i et fad og hold dem varme. Drys med den overskydende ristede rasp.

Stegte gulerødder

Tør panden af. Lad smørret blive gyldent og steg gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Vend salt og korianderblade sammen med gulerødderne og smag til.

Server jordskokmos, sprøde kyllingefileter og de stegte gulerødder sammen med limefrugt, så man selv kan presse saften på.

Næringsindhold, pr.

Energiindhold for hele retten: 9010 kJ

Energifordeling:

Fiber: 32,1 g

Protein: 27 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 29 %

IMG 1573 t

hat-mini.jpg
tærte1.jpg
th.jpg
pic-graeskar01.jpg
previous arrow
next arrow
Slider