Hveder med kardemomme.

Hveder med kardemomme.

  1. ca. 24 stk.

100 gr smør
2,5 dl vand
2,5 dl mælk
50 gr gær
2 æg
2 tsk salt
2 spsk sukker
2 tsk stødt kardemomme
ca. 1 kg hvedemel

Smelt smørret og tilsæt vand og mælk. Rør gæren ud heri.

Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme.

Til sidst æltes melet i og dejen æltes godt igennem og hæver tildækket 1 time.

Slå dejen ned og form den til 24 boller, der stilles med ca 2 cm’s mellemrum på en bageplade.

Sæt et ildfast fad i bunden af ovnen (ovnen skal være slukket) og hæld kogende vand i.

Sæt herefter pladen med hvederne i ovnen og lad dem hæve i dampen fra vandet i ca. 30 minutter.

Når hvederne er hævet til dobbelt størrelse og er vokset sammen,

tages de og bradepanden med vand ud af ovnen og ovnen varmes op til 200 grader (ikke varmluft).

Herefter sættes hvederne tilbage i ovnen – uden bradepande med vand denne gang – og bager ca 15-20 minutter, til de er lysebrune og gennembagte.

Ved servering halveres hvederne og ristes gyldne og let sprøde på brødristeren eller i

Opskrift på 20 stk. Ingredienser 50 g flormelis 10 g salt 50 g gær 1 æg,

75 g smør 5-10 g kardemomme 2 ½ dl vand, lunkent 550-600 g hvedemel

Fremgangsmåde Alle ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min. Dejen står 15-20 min. et lunt sted.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.

Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader. Når bollerne er afkølet skæres de igennem.

Skiverne ristes i ca. 5 min. ved 225-230 grader.

Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.

IMG 1573 t

Cino-ciao.jpg
20180211_173141.jpg
tærte11.jpg
thO3SKLQ25.jpg
previous arrow
next arrow
Slider