Æggekage med bacon, kartofler og grøntsager
Fyld til æggekagen
400 g kartofler
1 løg
1 peberfrugt rød
1 1⁄2 spsk olie
salt
peber
4 skiver bacon
Æggemasse
6 æg
100 g creme fraiche
1⁄2 tsk salt
peber
150 g frossen spinat (optøet)
Forvarm ovnen til 210 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Pil løget, og snit det i tynde skiver. Skyl peberfrugt, og skær de hvide hinder og kerner fra. Skær den i små tern.
Smør et ildfast fad med halvdelen af olien. Kom alle grøntsagerne op i fadet, og vend dem med den resterende halvdel olie samt salt og peber. Spred grøntsagerne ud, og læg baconskiverne ovenpå. Skær dem evt. baconen i mindre stykker, så der er bedre plads til dem.
Sæt fadet i ovnen, og steg grøntsager og bacon i 15 minutter.
Pisk imens æg, creme fraiche sammen med salt. Krydr med peber. Pres overskydende væde fra spinaten, og vend det i æggemassen.
Tag fadet ud af ovnen. Fjern baconstykkerne, og hæld æggemassen i fadet. Læg forsigtigt baconstykkerne tilbage på æggemassen.
Kom fadet tilbage i ovnen, og lad æggekagen stege yderligere 20 minutter, til æggemassen har sat sig.