Æggekage med champignon, spinat og bacon
Ingredienser
1 løg
1 stk hvidløg
250 g champignon
450 g spinat på frost
150 g bacon
10 æg
2 dl mælk/ fløde
1 spsk. majsstivelse
30 g smør
1 frisk purløg
Salt, peber
Pil og hak løget, og skær champignon i grove skiver. Kog spinaten og lad den dryppe af.
Pisk æggene sammen med mælk, salt og peber. Tag lidt af blandingen fra, og rør majsstivelsen ud i det for at undgå klumper. Pisk det herefter sammen med resten af æggeblandingen.
Steg bacon sprød på en pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Rist champignons på samme pande, til de tager farve. Kom lidt olie på panden, hvis nødvendigt undervejs, og tilsæt løget. Rist videre, til løgene er klare, og til sidst den forkogte, afdryppede spinat, Fordel det i et smurt ovnfast fad sammen med æggemassen, og bag æggekagen i ovnen ved 200 grader i cirka 20-25 minutter, til æggekagen er har sat sig.
Snit purløg, og fordel det over den færdige æggekage sammen med bacon.