Spinat-pandekager

Spinat-pandekager

Tid: 50 minutter. Ovntid: 10 minutter. Antal personer: 4

·         Spinatpandekager:

·         75 g frisk spinat

·         3 æg

·         4 dl mælk

·         150 g hvedemel

·         salt og friskkværnet peber

·         smør til stegning

Krydret oksekød:

·         2 gulerødder

·         olie til stegning

·         400 g hakket oksekød 3-7 %

·         1 brev mexicansk krydderiblanding, fx Taco Spice Mix

·         1 dl vand

·         100 g hytteost

Tilbehør:

·         100 g revet ost

·         250 g cherrytomater

·         1 dl sorte oliven

·         100 g hytteost

·         ½ potte frisk koriander

Sådan laver du spinatpandekager:

1.       Spinatpandekager: Skyl spinaten grundigt, og kom den i en blender med æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Blend hurtigt til en jævn og sammenhængende pandekagedej.

2.       Opvarm en pande med smør, og steg pandekagerne 1 ad gangen. Der bliver ca. 8 stk. ud af denne portion.

3.       Krydret oksekød: Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Opvarm en gryde med olie, og brun oksekødet. Tilsæt revne gulerødder, krydderiblanding og vand,rør godt rundt, og lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kødet køle en smule af. Rør hytteosten i.

4.       Fordel kødblandingen på dine spinatpandekager, og fold dem stramt sammen.

5.       Tænd ovnen på 215º. Læg de fyldte spinatpandekager tæt sammen i et ovnfast fad.Drys med revet ost, og sæt dem i ovnen 10 minutter, til osten er smeltet.

6.       Skær tomater i kvarter og oliven i halve. Server pandekagerne med hytteost, tomater, oliven og et drys koriander.


Udskriv   Email