Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

 

  1. Tag smørret ud af køleskabet så det bliver blødt til du skal bruge det.
  2. Kom 500 gram mel i en stor skål.
  3. Skær smørret i små tern og kom det ned i melet.
  4. Nuldre smørret sammen med melet til der ikke er store klumper af smør.
  5. Kom mælken i en lille gryde, og varm mælken op til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm!
  6. Tag gryden væk fra varmen og kom gæren i mælken. Rør godt til gæren er helt opløst.
  7. Kom mælkeblandingen over i skålen med mel og smør.
  8. Rør godt sammen med en grydeske.
  9. Slå æggene ud i en lille skål, og pisk dem godt sammen med en gaffel.
  10. Kom sukker, kardemomme og æg i dejen. Rør godt i dejen.
  11. Tilsæt mel lidt efter lidt til dejen er smidig men stadig lidt fedtet. Læg dejen tilbage i skålen.
  12. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 1 time på køkkenbordet.
  13. Mens dejen hæver laver du dit fastelavnsbollefyld. Se senere step for opskrift.
  14. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen og del den i 6 portioner.
  15. Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud med en kagerulle til fire firkanter.
  16. Dejen skal være mindre end ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i firkanter a 12X12 centimeter.
  17. Kom 2 teskeer af 100 % dit fastelavnsbollefyld på midten af hver firkant.
  18. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten og klem kanterne sammen.
  19. Kom bagepapir på to bageplader. Vend fastelavnsbollerne om.
  20. Læg dem med samlingen nedad på bagepladen.
  21. Lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
  22. Tænd ovnen på 185 grad varmluft. Slå et æg ud i en lille skål og pisk dem sammen med en gaffel.
  23. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg.
  24. Bag bollerne i cirka 15 minutter til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.Lad bollerne køle af på en bagerist. Pynt bollerne med glasur.

14.          Fastelavnsbollefyld no 1: Mormor-fyld

Tag smørret ud af køleskabet så det bliver blødt til du skal bruge det. Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål.

Pisk det godt sammen til en cremet masse. Så har du en remonce.

  1. Læg fyldet midt på firkanterne, altså en klat remonce og et stykke nougat eller en klat remonce og en teske hindbærsyltetøj.

16.          Fastelavnsbollefyld no. 2: Kagecreme

Kom æg, sukker og mel i en skål og rør det godt sammen.

  1. Kom mælk i en lille gryde og varm forsigtigt mælken op.
  2. Tilsæt forsigtigt den varme mælk i en tynd stråle til æg, sukker og melblandingen.
  3. Rør hele tiden, her er det nemmest at være 2.
  4. Hæld cremen tilbage i gryden. Lad cremen koge op.
  5. Tag gryden af varmen og lad den køle af.
  6. Rør lidt vaniljesukker i cremen. Tip: Prøv at rive lidt citronskal eller appelsinskal ned i cremen.
  7. Husk at det skal være fra økologiske frugter.

bolledej

700 g Hvedemel

350 g Smør

3 dl. Mælk

30 g Gær

2 Æg

2 spsk. Sukker

1 tsk. Kardemomme

1 Æg Til pensling

Glasur

75 g Flormelis

Lidt Vand

lidtKakao

Fastelavnsbollefyld no 1:

Mormor-fyld

150 g Smør

200 g Marcipan

200 g Sukker

200 g Nougat

Fastelavnsbollefyld no 2:

Kagecreme

4 stk Æg

4 spsk. Sukker

4 spsk. Hvedemel

5 dl. Sødmælk

0.5 tsk. Vaniljesukker


Udskriv   Email