Hvedeknopper

 

Opskrift på 20 stk.

Ingredienser

 

50 g flormelis

10 g salt

50 g gær

2 æg

75 g smør

5-10 g kardemomme

3,5 dl vand, lunkent

800 g hvedemel

80 gr. stk

 

Fremgangsmåde

 

Alle ingredienser blandes, og dejen æltes blank og smidig ca. 6-10 min.

 

Dejen står 15-20 min. et lunt sted.

 

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade.

 

Bollerne efterhæver 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde.

 

Bollerne bages 15-20 min. ved 200 grader.

 

Når bollerne er afkølet skæres de igennem.

 

Skiverne ristes i ca. 5 min. ved 225-230 grader.

 

Spises med smør, ost, marmelade, pølse og postej.


Udskriv   Email