Stikkelsbæris opskrift

Stikkelsbæris opskrift

 

 

Stikkelsbæris er en favorit hos os og er super fin til søde sager – er syrlig på en rigtig god måde. Opskriften er fra min mor og du skal bruge:

300 gram rensede stikkelsbær – frosne eller friske

100 gram sukker

1 stang kanel

4 spiseskefulde vand

1 bæger pastauriseret æggeblomme

130 gram sukker

1 citron

3 dl sødmælk

3 dl piskefløde

2 tsk.Lakridspulver 

Sådan gør du:

Bring stikkelsbær, kanelstangen og de 100 gram sukker i kog under låg og lad det simre i cirka 10-15 min

Tag kanelstangen op 

Kom 1 bæger æggeblomme i en blender sammen med 130 gram sukker og saften fra en citron (eller en halv afhængig af hvor syrlig du vil have isen

Lad det hele køre i blenderen i cirka 20 sekunder – tilsæt stikkelsbærmassen og kør yderliger 10 sekunder

Tilsæt nu mælk og piskefløde og kør cirka 20 sekunder

Hæld nu hele blandingen i en ismaskine og lad den køre i 30-40 minutter – herefter kommes blandingen i fryseren og er klar efter nogle timer

- Rigtig god fornøjelse


Udskriv   Email