Stikkelsbæris opskrift
Stikkelsbæris er en favorit hos os og er super fin til søde sager – er syrlig på en rigtig god måde. Opskriften er fra min mor og du skal bruge:
300 gram rensede stikkelsbær – frosne eller friske
100 gram sukker
1 stang kanel
4 spiseskefulde vand
1 bæger pastauriseret æggeblomme
130 gram sukker
1 citron
3 dl sødmælk
3 dl piskefløde
2 tsk.Lakridspulver
Sådan gør du:
Bring stikkelsbær, kanelstangen og de 100 gram sukker i kog under låg og lad det simre i cirka 10-15 min
Tag kanelstangen op
Kom 1 bæger æggeblomme i en blender sammen med 130 gram sukker og saften fra en citron (eller en halv afhængig af hvor syrlig du vil have isen
Lad det hele køre i blenderen i cirka 20 sekunder – tilsæt stikkelsbærmassen og kør yderliger 10 sekunder
Tilsæt nu mælk og piskefløde og kør cirka 20 sekunder
Hæld nu hele blandingen i en ismaskine og lad den køre i 30-40 minutter – herefter kommes blandingen i fryseren og er klar efter nogle timer
- Rigtig god fornøjelse