Boller i selleri

 

Det er en dejlig ret, men meget mormor agtig

1 stk. selleri

1 stk. persillerod

2-3 stk. stængler blegselleri

1 kvist timian

2 stk. laurbærblade

500 g hakket kalv og flæsk

1 tsk. fint salt

2 stk. æg

1 stk. løg

(stort)

1 knivspids peber

(friskkværnet)

1 tsk. allehånde

1 tsk. revet muskatnød

3-4 spsk. rasp

2-3 dl sødmælk

2 spsk. hvedemel

2 spsk. smør

1 dl mælk

1 kruspersille

Fremgangsmåde

Rør det hakkede kød med alle dele. Lad gerne farsen hvile i køleskabet i en times tid før den bruges.

Imens renses selleri og persillerod og skæres i tern på ca. 1 1/2 cm på hver led. Kog ternene i letsaltet vand sammen med timian og laurbærblade til de er næsten møre. Tilsæt fine tern af blegselleri og lad dem koge med i nogle minutter. Fisk selleri, persillerod og blegselleri op og hold dem varme i en skål. fjern timian og laurbærblade.

Form farsen til boller af passende størrelse. Det går nemmest med våde hænder. Lav alle bollerne først og læg dem på et fugtigt skærebræt. Kog derefter bollerne i sellerifonden til de kommer op til overfladen. Check evt. en af dem og se, om de er færdige.

Tag bollerne op af suppen og hold dem varme. Hæld kogevandet op i en skål, tør gryden af og sæt den tilbage over ilden.

Smelt smørret og bag melet af i det. Hæld kogevandet i lidt ad gangen og rør godt, så der ikke kommer klumper, tilsæt kogevand, indtil sovsen har en tyk konsistens. Hæld mælk på og smag til med salt og peber. Kom rodfrugter og kødboller tilbage i sovsen og varm det hele igennem. 

TIP: Server boller i selleri med kogte kartofler drysset med persille.


Udskriv   Email