Boller i karry med grønsager
4 personer
Ingredienser
1 løg
400 g hakket kalv og flæsk
1 æg
2 dl havregryn
1½ dl vand, evt. 2 dl
salt og peber
evt. konc. hønse eller grøntsagsbouillon
1 løg
4 stilke bladselleri
2 æbler
200 g babyspinat
1 spsk olie, rasp eller oliven
1 spsk karry
5 dl suppe/bouillon fra kogning af boller
1 dl madlavningsfløde 18%
lys Maizena Sovsejævner el. majsstivelse
kogte ris af 4 dl rå ris
Tilberedning
Hak løget fint. Rør en fars af kød, æg, løg og havregryn. Tilsæt vand, så farsen bliver lind. Krydr farsen med salt og peber. Lad farsen trække ½ times tid.
Bring en gryde med ca. 6 dl vand i kog, evt. tilsat lidt konc. hønse- eller grønsagsbouillon. Form farsen til boller med en teske og kog dem i bouillonen. De er færdige, når de stiger til vejrs og ligger i overfladen af vandet. Tag dem op med en hulske.
Hak løget groft. Skær bladselleri i skiver. Skær æblerne i tynde både. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Varm olie op i en gryde med karry og svits løg og bladselleri heri et par minutter. Tilsæt bouillon og lad det koge i 10 min. Tilsæt madlavningsfløde og jævn sovsen med sovsejævner eller lidt majsstivelse, udrørt i koldt vand, til den ønskede konsistens. Damp spinaten i en gryde under låg med det vand, der hænger ved, til spinaten falder sammen, 3-4 minutter. Kom æbler og boller i sovsen og kog det forsigtigt igennem. Vend spinaten i sovsen og servér den til løse kogte ris, evt. drysset med persille.