Frikadeller med stuvet spidskål
500 g Hk. kalv og flæsk
2 spsk. Hvedemel
2 spsk. Havregryn
2 stk.Æg
1 stk. Revet løg
1 dl Mælk
1 nip Friskkværnet peber
2 tsk. Salt
Stuvet spidskål
1 stk. Spidskål
4 spsk. Smør
2 dl Kogelage
1.5 dl Fløde eller mælk
1 knsp.Revet muskatnød
4 spsk.Hvedemel
Tilberedning
Rør kødet med salt og tilsæt derefter mel, havregryn, peber, løg, æg og til sidst mælken
Rør det hele godt sammen
Lad det stå på køl mens du laver den stuvede kål
Skær stokken fra spidskålen og skær kålen i skiver, kog det mørt i saltet kogende vand
Gem kogevandet til stuvningen
Smelt smørret, tilsæt melet og bag det godt igennem
Tilsæt kogelagen fra kålen og kog det godt igennem, mens du rører kraftigt ellers brug et piskeris, hvis der kommer klumper
Tilsæt fløde eller mælk og smag til med salt, evt. lidt sukker, friskkværnet sort peber og revet muskatnød
Spis frikadellerne med den stuvede spidskål og kogte kartofler og evt. en grøn salat til
Tag farsen ud
Rør farsen godt igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk
Form frikadellerne med en ske dyppet i fedtstoffet på panden og steg frikadellerne gyldne i halv olie og halv smør, lav evt. en "prøvedelle" for at smage om farsen mangler salt eller andet
Tip: Frikadellerne kan brunes af på panden og så steges færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Så behøver man ikke stå og vende og holde øje.