Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

 

500 g Hk. kalv og flæsk

2 spsk. Hvedemel

2 spsk. Havregryn

2 stk.Æg

1 stk. Revet løg

1 dl Mælk

1 nip Friskkværnet peber

2 tsk. Salt

 

Stuvet spidskål

1 stk. Spidskål

4 spsk. Smør

2 dl Kogelage

1.5 dl Fløde eller mælk

1 knsp.Revet muskatnød

4 spsk.Hvedemel


Tilberedning

Rør kødet med salt og tilsæt derefter mel, havregryn, peber, løg, æg og til sidst mælken

Rør det hele godt sammen

Lad det stå på køl mens du laver den stuvede kål

Skær stokken fra spidskålen og skær kålen i skiver, kog det mørt i saltet kogende vand

Gem kogevandet til stuvningen

Smelt smørret, tilsæt melet og bag det godt igennem

Tilsæt kogelagen fra kålen og kog det godt igennem, mens du rører kraftigt ellers brug et piskeris, hvis der kommer klumper

Tilsæt fløde eller mælk og smag til med salt, evt. lidt sukker, friskkværnet sort peber og revet muskatnød

Spis frikadellerne med den stuvede spidskål og kogte kartofler og evt. en grøn salat til

Tag farsen ud

Rør farsen godt igennem og tilsæt evt. lidt mere mælk

Form frikadellerne med en ske dyppet i fedtstoffet på panden og steg frikadellerne gyldne i halv olie og halv smør, lav evt. en "prøvedelle" for at smage om farsen mangler salt eller andet

Tip: Frikadellerne kan brunes af på panden og så steges færdige i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Så behøver man ikke stå og vende og holde øje.


Udskriv   Email