Græsk kartoffelfad med hakket oksekød
Dette græske kartoffelfad med hakket oksekød og peberfrugt, mozzarella og lid salat ost
Til ca. 4 personer
600 g kartofler
2 peberfrugter
2 rødløg
olivenolie
salt
2 fed hvidløg
400 g hakket oksekød
3⁄4 spsk oregano
3⁄4 spsk paprika
2 spsk tomatpuré
1 1⁄2 ds hakkede tomater
peber
150 g feta
75 g revet mozzarella
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugter, og skær de hvide hinder og kernerne af. Skær peberfrugterne i strimler. Pil rødløg, og skær det i både. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad, og vend det hele med olivenolie og salt.
Sæt fadet i ovnen, og bag grøntsagerne i 20 minutter.
Lav oksekødet imens. Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det ved middelvarme i lidt olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af.
Tilsæt oregano, paprika og tomatpuré, og lad det stege med et minuts tid. Rør de hakkede tomater i, og smag til med salt og peber.
Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og fordel kødsovsen ovenpå. Drys lidt salat ost i tern over sammen med revet mozzarellaost.
Kom kartoffelfadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15-20 minutter, til kartoflerne er møre.
Persille eller purløg kan bruges på toppen