Hakket oksekød med blomkål i fad
Ingredienser
1 stort løg
3 fed hvidløg
500 gram hakket oksekød, skinke kød eller fisk
1 dåse hakkede tomater
0,5 teske spidskommen stødt
2 teskefulde oregano
1 teskefuld timian
1 teskefuld paprika
1 spiseskefuld engelsk sauce
salt og friskkværnet peber
3 almindelige tomater
Blomkålsmos
1 blomkål
2 spiseskefulde smør
Lidt piskefløde
muskatnød revet
salt og friskkværnet peber
Lidt rasp
Persille til pynt
Sådan gør du
Løg og hvidløg hakkes fint, og svitses på en varm pande med lidt olie.
Det hakkede oksekød smuldres ved og det hele brunes nu godt af ved en god varme. Hvis varmen er for lav,
risikerer du at kødet koger med end steger - og det skal det ikke. Det skal have en god stegeskorpe.
Kom de hakkede tomater ved og skyl dåsen af med lidt vand, som også kommes ved.
Tilsæt spidskommen, oregano, timian, paprika og engelsk sauce og smag til med salt og peber.
Lad kødet simre i 10 minutter og tilfør om nødvendigt en smule mere vand, men kødsovsen må ikke blive tynd.
Blomkål skæres i små buketter, der dampes helt møre i usaltet vand i en gryde.
Det tager 10-15 minutter.
Hæld vandet fra blomkålen og kom smør, lidt piskefløde og muskatnød ved.
Mos blomkålen med et piskeris og smag til med salt og friskkværnet peber.
Smør et ildfast fad med olie eller smør, og fordel kødsovsen i bunden af fadet.
Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem et enkelt lag over kødet.
Fordel derefter blomkålsmosen over tomaterne, og drys med lidt rasp på toppen.
Du kan også drysse med parmesan.
Bag fadet med hakket oksekød og blomkålsmos i en forvarmet ovn ved 200 grader,
hvor det skal have 25 minutter.