Moussaka til ca. 4 personer

 

 

2 auberginer
1 spsk salt
2 dl rapsolie til fritering
400 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
800 g modne tomater, i tern
2 æg

Bechamelsauce:
70 g smør
90 g hvedemel
6 dl sødmælk
2 æg
salt og peber
150 g mild ost, revet

Sådan laver du musaka

Auberginer: Skær auberginerne i skiver a 1-1,5 cm, drys med salt, og lad dem trække så længe som muligt. Det fjerner den bitre smag. Tør auberginerne med køkkenrulle, og fritér dem, til de har taget farve, ca. 5 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kødsauce: Steg løgene bløde, tilsæt oksekød, og sautér. Tilsæt tomaterne. Lad saucen simre i ca. 10 min, køl den lidt af, og rør æggene i.

Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet, og pisk godt. Tilsæt mælk, og pisk saucen igennem. Lad simre ca. 10 min, til melsmagen er forsvundet. Smag til med salt og peber. Rør æggene i saucen, når den er kølet lidt af.

Læg skiftevis et lag kødsovs og et lag auberginer i en bradepande, og hæld til sidst bechamelsaucen over. Fordel osten på toppen. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min, til den har taget farve.


Udskriv   Email