Kalkunbryst, farseret

Kalkunbryst, farseret

1 kakunbryst ca 2.5 kg

500 g hakket kalve- og svinekød

2 æggehvider eller 2 æg

1 dl. fløde

3 sp. portvin

35 gmandelflager

4 sp. hakket persille

1 sp. tørret provecekrydderi

Salt og peber

Rør alle ingredienserne til farsen sammen, men kun 1 tsk provencekrydderi.

Flæk kalkunbrystet halvt igennem og kom farsen i.

Bind omkring med en bomuldsnor.

Læg kødet i et oliesmurt ovnfast fad evt en stegeso.

Gnid stegen udvendig med salt og peber og fordel resten af provencekrydderiet på.

Sæt fadet i ovnen ved 170 grader og lad stegen få 1½ time i ovnen.

Sauce:


Brug 1 dl bouillon pr. person og lad bouillonen koge op.

Tilsæt lidt piskefløde og jævn den med maizena.

Smag til med portvin.

Der kan serveres waldorfsalat og/eller halve æbler med gelé samt brunede kartofler.


Udskriv   Email