Kalkunbryst, farseret
1 kakunbryst ca 2.5 kg
500 g hakket kalve- og svinekød
2 æggehvider eller 2 æg
1 dl. fløde
3 sp. portvin
35 gmandelflager
4 sp. hakket persille
1 sp. tørret provecekrydderi
Salt og peber
Rør alle ingredienserne til farsen sammen, men kun 1 tsk provencekrydderi.
Flæk kalkunbrystet halvt igennem og kom farsen i.
Bind omkring med en bomuldsnor.
Læg kødet i et oliesmurt ovnfast fad evt en stegeso.
Gnid stegen udvendig med salt og peber og fordel resten af provencekrydderiet på.
Sæt fadet i ovnen ved 170 grader og lad stegen få 1½ time i ovnen.
Sauce:
Brug 1 dl bouillon pr. person og lad bouillonen koge op.
Tilsæt lidt piskefløde og jævn den med maizena.
Smag til med portvin.
Der kan serveres waldorfsalat og/eller halve æbler med gelé samt brunede kartofler.