Kalkunbryst i ovn med grøntsager

Kalkunbryst i ovn med grøntsager

 

1 kalkunbryst eller f.eks. kyllingebrystfilet eller svinemørbrad

8 gulerødder i smalle stave

1 peberfrugt i strimler

1 rødløg i både

½ glas marinerede hvidløg inkl. olie ca. 300 gram

2 spsk. barbecuekrydderi + salt og peber

25-50 gram smør (fordeles i smørklatter på kalkunbrystet) ca. 25-50 gram

 

Sådan kan du gøre

Start med kartoflerne. Anvisningerne ser du nederst.

Krydr kalkunbrystet godt på alle sider.

Læg smørklatter ovenpå, og steg det i ovnen i et fad for sig selv i 20-30 minutter v. 175 grader varmluft.

Vend undervejs og læg nye smørklatter på toppen.

Skræl gulerødderne og skær peberfrugten og rødløget i strimler.

Hæld grøntsagerne ned til fadet med kalkunbrystet, så der er grønt på alle sider. Vend kalkunbrystet igen.

Hæld hvidløgene ved og hæld hvidløgsolien over kalkunbrystet.

Sæt fadet i ovnen og steg yderligere ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft, til kalkunbrystet er gennemstegt  kernetemperaturen skal være minimum 75 grader

Der bliver en lækker stegesky i bunden af kalkun/grøntfadet som kartofler kan dyppes i.

Jævn den evt. med lidt fløde, men det behøves ikke. 


Udskriv   Email