Kalkunbryst i ovn med grøntsager
1 kalkunbryst eller f.eks. kyllingebrystfilet eller svinemørbrad
8 gulerødder i smalle stave
1 peberfrugt i strimler
1 rødløg i både
½ glas marinerede hvidløg inkl. olie ca. 300 gram
2 spsk. barbecuekrydderi + salt og peber
25-50 gram smør (fordeles i smørklatter på kalkunbrystet) ca. 25-50 gram
Sådan kan du gøre
Start med kartoflerne. Anvisningerne ser du nederst.
Krydr kalkunbrystet godt på alle sider.
Læg smørklatter ovenpå, og steg det i ovnen i et fad for sig selv i 20-30 minutter v. 175 grader varmluft.
Vend undervejs og læg nye smørklatter på toppen.
Skræl gulerødderne og skær peberfrugten og rødløget i strimler.
Hæld grøntsagerne ned til fadet med kalkunbrystet, så der er grønt på alle sider. Vend kalkunbrystet igen.
Hæld hvidløgene ved og hæld hvidløgsolien over kalkunbrystet.
Sæt fadet i ovnen og steg yderligere ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft, til kalkunbrystet er gennemstegt kernetemperaturen skal være minimum 75 grader
Der bliver en lækker stegesky i bunden af kalkun/grøntfadet som kartofler kan dyppes i.
Jævn den evt. med lidt fløde, men det behøves ikke.