Kylling i flødesauce og lun grønkålsalat
Kylling i flødesauce....det kunne lyde lidt tungt, men det er denne ret ikke. Vi har nemlig valgt at bruge kyllingebryst og madlavningsfløde 8%. Så I kan nyde den lækre smag og konsistens - uden alt for meget fedt.
Ingredienser
Antal portioner
15 g smør
4 kyllingefileter (ca. 500 g)
2 spsk vand
3 store pillede fed hvidløg i halve
2 dl små friske rosmarinkviste
1 tsk groft salt
¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
Lun grønkålssalat
10 g smør
2 porrer i tynde ringe (ca. 250 g)
3 pærer i tynde både, fx conference (ca. 250 g)
100 g groft strimlede grønkålsblade
½ tsk groft salt
25 g hakkede hasselnøddekerner
Tilbehør
240 g brune ris - koges
Sådan gør du
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side. Tilsæt vand, hvidløg, rosmarin og salt og braiser kyllingefileterne ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Tag låget af panden, tilsæt fløde og kog kyllingefileterne ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til.
Lun grønkålssalat
Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt pærer, grønkål og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til. Kom den lune grønkålssalat i en skål og drys med nødder. Server salaten sammen med kyllingefileter i flødesauce og nykogte ris.
Næringsindhold, pr.
Energiindhold for hele retten: 9770 kJ
Energifordeling:
Fiber: 27,9 g
Protein: 26 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 28 %