Kylling med hvidkål, karry og gulerødder
Her får du min opskrift på kylling med hvidkål.
Lækker og nem aftensmad med hakket kylling, hvidkål, karry og gulerødder.
Du kan denne ret i enten en stor pande eller stor gryde, men der skal være god plads,
da hvidkålen fylder en del.
Hvidkål kan i øvrigt sagtens udskiftes med spidskål, og du kan krydre retten som du synes.
Paprika passer også fint i den.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
- 2 rødløg finthakket
- 4 fed hvidløg finthakket
- 400 gram hakket kylling ,med kniv
- 600 gram hvidkål snittet fint
- 200 gram gulerødder i små tern
- 3 teskefulde karry
- 1 teske spidskommen stødt
- 5 spiseskefulde soja
- 2 deciliter fløde
- 1 citron lidt friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
-
-
start med at gøre grøntsagerne klar, hvor hvidkål snittes fint,
-
gulerødder skæres i små tern og både løg og hvidløg snittes fint.
-
varm en pande op ved en god varme.
-
du kan også anvende en stor gryde, men husk der skal være god plads til især kålen,
-
der fylder godt i starten.
-
kom en god sjat olie på panden, og den skal du ikke spare på.
-
regn med at du skal bruge cirka en halv deciliter olie.
-
sauter så hurtigt løg og hvidløg, hvorefter det hakkede kyllingekød kommes på panden.
-
fordeles godt ud og
-
-
steges igennem i ca. 4-5 minutter.
-
Så kommer du snittet hvidkål på sammen med gulerødder, karry og spidskommen.
-
Lad det svitse med i 4-5 minutter.
-
Tilsæt så lidt fløde i ønsket mængde, og jeg plejer at bruge ca. 2 deciliter.
-
Lad din kylling med hvidkål stege i ca. 10 minutter, så kålen er mør.
-
Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
-
-
Der også kommes lidt mere karry ved, og ønskes en mere spicy ret, kan du tilsætte lidt chili.