Kylling med hvidkål, karry og gulerødder

 

Her får du min opskrift på kylling med hvidkål.

Lækker og nem aftensmad med hakket kylling, hvidkål, karry og gulerødder. 

Du kan denne ret i enten en stor pande eller stor gryde, men der skal være god plads,

da hvidkålen fylder en del.

Hvidkål kan i øvrigt sagtens udskiftes med spidskål, og du kan krydre retten som du synes.

Paprika passer også fint i den.

 

 

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

  • 2 rødløg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 400 gram hakket kylling ,med kniv
  • 600 gram hvidkål snittet fint
  • 200 gram gulerødder i små tern
  • 3 teskefulde karry
  • 1 teske spidskommen stødt
  • 5 spiseskefulde soja
  • 2 deciliter fløde
  • 1 citron lidt friskpresset saft
  • salt og friskkværnet peber
  •  
    • start med at gøre grøntsagerne klar, hvor hvidkål snittes fint,
    • gulerødder skæres i små tern og både løg og hvidløg snittes fint.
    • varm en pande op ved en god varme.
    • du kan også anvende en stor gryde, men husk der skal være god plads til især kålen,
    • der fylder godt i starten.
    • kom en god sjat olie på panden, og den skal du ikke spare på.
    • regn med at du skal bruge cirka en halv deciliter olie.
    • sauter så hurtigt løg og hvidløg, hvorefter det hakkede kyllingekød kommes på panden.
    • fordeles godt ud og
  • steges igennem i ca. 4-5 minutter.
  • Så kommer du snittet hvidkål på sammen med gulerødder, karry og spidskommen.
  • Lad det svitse med i 4-5 minutter.
  • Tilsæt så lidt fløde i ønsket mængde, og jeg plejer at bruge ca. 2 deciliter.
  • Lad din kylling med hvidkål stege i ca. 10 minutter, så kålen er mør.
  • Smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  •  
  • Der også kommes lidt mere karry ved, og ønskes en mere spicy ret, kan du tilsætte lidt chili.

 


Udskriv