Spinatroulade med kylling og bacon

Spinatroulade med kylling og bacon

Fyld

 6 skiver bacon

350 g kyllingeinderfilet

Salt

Peber

Spinatrouladen/madroulade

 4 æg

 200 g frossen hakket spinat (optøet)

kan udelades og erstattes med 100 g. mel og 1 dl. mælk

 3⁄4 tsk salt

 peber

DIV. 

1⁄4 spidskål (stort)

1 bdt purløg

75 g mayonnaise

125 g creme fraiche

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg baconskiver og kyllingeinderfilet på en bageplade beklædt med bagepapir.

Krydr kyllingen med salt og peber. Steg bacon og kylling i ca. 15 min., til baconen er sprød, og kyllingen er gennemstegt.

Hold øje med, at baconen ikke får for meget, og læg det på fedtsugende papir efter stegning.

Lav rouladedejen, imens kyllingen og baconen er i ovnen. Slå æggene ud i en skål.

Knug den optøede spinat fri for vand, og kom den op til æggene. Tilsæt salt og peber, og pisk godt.

Hæld rouladedejen op i et ildfast fad med bagepapir i bunden, og bag den i 10 minutter, til den har sat sig.

Lad den køle lidt af efterfølgende.

Skær stokken fra spidskål, og snit det fint. Snit purløg fint.

Bland spidskål og purløg sammen med mayonnaise og creme fraiche, og smag til med salt og peber.

Riv eller skær kyllingen i mindre stykker.

Fordel først spidskålen og dernæst kyllingestykkerne på rouladebunden,

men lad et lille stykke i den ene ende være fri for fyld, så den er nemmere at rulle.

Slut af med at lægge baconen ovenpå, og rul det sammen til en roulade.

Spinatrouladen kan serveres med det samme,

men den kan også fint stå på køl et par timer inden servering.


Udskriv   Email