Flæskesteg i stegeso grøntsager

Ingredienser

1/4 flæskesteg

salt

laurbærblade

200 gram små kartofler halveres

2 selleri i mundrette tern

4 mellemstore gulerødder i to cm. tykke skiver

1 potte timian

4 deciliter vand

1 bouillonterning

lidt citron

friskkværnet peber

Sådan gør du

Grøntsagerne gøres klar som anvist. og lægges i stegesoen .

Mængden kan du justere som du synes, så det passer til jer.

Gå flæskesværen efter for at tjekke, at alle svær er skåret ned til kødet.

Ellers er det svært at opnå de sprøde svær. Derefter skal der salt ned mellem alle svær!

Salt også undersiden af flæskestegen, og læg den derefter i stegesoen ovenpå grøntsagerne.

Stk. nogle laurbærblade ned mellem sværene.

Hæld 4 deciliter vand ned i bunden af fadet, men vær sikker på at stegen ligger ovenpå grøntsager, og ikke i vandet.

Smuldr også en bouillonterning, og vrid så lidt citronsaft over flæskesteg og grøntsager.

Kom også nogle kviste timian ved eller tørret .

Læg låget på stegesoen, og stil den ind i en kold ovn. Skru varmen op på 160 grader almindelig over- og undervarme.

Stegetiden for flæskesteg i stegeso er tre timer.

Efter de tre timer fjernes låget, og ovnen stilles på grill. Grill nu indtil sværene er helt sprøde - men pas på de ikke bliver for mørke!

Så her kræves fuld opmærksomhed.

Tag stegen op og læg den på et skærebræt. Tag også grøntsagerne op og læg dem i et fad.

Smelt et par spiseskefulde smør i en lille gryde, og rør to spiseskefulde hvedemel i.

Pisk gradvist ca. 3 deciliter af stegeskyen i, og derefter mælk eller fløde indtil ønsket konsistens.

Smages til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt ribsgele.


Udskriv   Email