Cæsarsalat
Ingredienser
3 kyllingebryst med skind, evt. 2 hvis de er store
salt
sort peber, friskkværnet
1 tsk olivenolie
1 romainesalat, stort eller to små hjertesalat
125 g blandet salat
2 skiver godt brød – fx fra grydebrød
1 tsk smør
50 g parmesan, i flager eller groftrevet
Dressing
1 dl mayonnaise
2 ansjosfileter i olie
1 tsk. worcestershire sauce
3 spsk. parmesan, revet
1 fed hvidløg, knust
1 citron, 1 spsk citronsaft herfra
salt
sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde
Rids skindsiden af kyllingebrysterne med en skarp kniv, drys med salt og peber og kom på en pande, med olie med skindsiden ned. Tænd for lav til middelvarme
Lad kyllingebrysterne stege langsomt i 25 minutter på skindsiden, mens dressingen og salaten gøres klar.
(Hvis kyllingebrystet er uden skind, marineres det med olie, citronsaft, salt og peber og bages i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader i 20 minutter)
Blend dressingen sammen med stavblender og smag til med salt og peber.
Smør brødskiverne med smør på begge sider og steg dem på panden ved siden af kyllingebrystet – hvis der er plads. Brug alternativt en anden pande. Når brødet er sprødt, skæres det i tern.
Vend kyllingebrystet og steg 5 minutter på den anden side – evt ved lidt højere varme.
Skyl og pluk salaten, fordel salaten på fire tallerkener og anret med kyllingebryst i skiver, dressing, parmesan og croutoner.