Jordskokmos med stegte gulerødder og sprøde kyllingefileter
Kylling, mos og gulerødder....det hele med et ekstra tvist: Krydret pankorasp gør kyllingen knasende sprød, jordskokker giver mere smag til mosen og de stegte gulerødder få en dejlig karamelliseret overflade.
Jordskokmos
500 g skrællede jordskokker i grove tern
500 g skrællede melede kartofler i grove tern
1 liter vand
¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
1¼ tsk groft salt
Sprøde kyllingefileter
2 tsk korianderfrø
50 g rasp, fx pankorasp (ca. 2 dl)
1½ tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
¾ tsk groft salt
4 rensede kyllingefileter (ca. 500 g)
1 dl mælk
25 g smør
Stegte gulerødder
15 g smør
5 gulerødder i tykke stave (ca. 300 g)
½ tsk groft salt
2 dl friske korianderblade
Tilbehør
limefrugter
Sådan gør du
Jordskokmos
Bring jordskokker, kartofler og vand i kog i en tykbundet gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til kartoflerne er godt møre. Hæld vandet fra grøntsagerne, damp dem tørre og mos let. Rør jordskokker og kartofler med fløde og salt. Varm mosen godt igennem og smag til.
Sprøde kyllingefileter
Knus korianderfrøene, fx i en morter. Bland rasp, koriander, limeskal og salt i et lille fad. Vend kyllingefileterne i først mælk og derefter i den krydrede rasp. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun fileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til. Læg kyllingefileterne i et fad og hold dem varme. Drys med den overskydende ristede rasp.
Stegte gulerødder
Tør panden af. Lad smørret blive gyldent og steg gulerødderne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Vend salt og korianderblade sammen med gulerødderne og smag til.
Server jordskokmos, sprøde kyllingefileter og de stegte gulerødder sammen med limefrugt, så man selv kan presse saften på.
Næringsindhold, pr.
Energiindhold for hele retten: 9010 kJ
Energifordeling:
Fiber: 32,1 g
Protein: 27 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 29 %