Stuvet hvidkål

 3 880

Stuvet hvidkål er fantastisk tilbehør til frikadeller og andre farsretter.

Denne opskrift på stuvet hvidkål er nem og hurtig, og det smager helt fantastisk.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave. 

 

500 g hvidkål + 1 porre

·         3 spsk. olie

·         3 spsk. hvedemel

·         1 dl kogevand fra kålen

·         3 dl mælk

·         1-2 tsk. salt

·         1 knivspids hvid peber

·         1 dl persille

·         0,5 tsk. muskatnød

Sådan gør jeg:

1.    Skær de grove blade af hvidkålen og skær resten i tynde strimler. Læg kålen i kogende, letsaltet vand og lad den koge 8-10 minutter, til den er næsten mør.

2.    Hæld vandet fra, men gem 1 dl til sauce, og lad kålen dryppe fri for væde. Smelt smørret i en tykbundet gryde, kom mel i og hæld kålvand og fløde i ad flere omgange, til saucen har en passende konsistens.

3.    Lad saucen koge godt i gennem og smag til med salt, peber og hakket persille og evt. revet muskatnød.

Læg kål i stuvningen, og varm den igennem, inden den serveres. 

4 880


Udskriv   Email