Stuvet hvidkål er fantastisk tilbehør til frikadeller og andre farsretter.
Denne opskrift på stuvet hvidkål er nem og hurtig, og det smager helt fantastisk.
Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.
500 g hvidkål + 1 porre
· 3 spsk. olie
· 3 spsk. hvedemel
· 1 dl kogevand fra kålen
· 3 dl mælk
· 1-2 tsk. salt
· 1 knivspids hvid peber
· 1 dl persille
· 0,5 tsk. muskatnød
Sådan gør jeg:
1. Skær de grove blade af hvidkålen og skær resten i tynde strimler. Læg kålen i kogende, letsaltet vand og lad den koge 8-10 minutter, til den er næsten mør.
2. Hæld vandet fra, men gem 1 dl til sauce, og lad kålen dryppe fri for væde. Smelt smørret i en tykbundet gryde, kom mel i og hæld kålvand og fløde i ad flere omgange, til saucen har en passende konsistens.
3. Lad saucen koge godt i gennem og smag til med salt, peber og hakket persille og evt. revet muskatnød.
Læg kål i stuvningen, og varm den igennem, inden den serveres.