Lasagne á la Garfield
Lasagne á la Garfield består af 3 ting
- 1. Ca. 250 gram lasagneplader koges evt et øjeblik men følg opskriften på pakken.
- 2. En magtfuld kødsovs, lavet på følgende måde: 500 gram oksekød brunes i en gryde sammen med tre store hakkede løg, et par revne gulerødder og 3-4 fed hvidløg.
- Derefter tilsættes mindst en teskefuld oregano, en dåse flåede tomater, evt. en lille dåse koncentreret tomat pure og 4 dl rødvin.
- Det hele simrer til det meste af væden er fordampet.
- Smages til med salt og peber. Tilsæt evt. flere krydderier.
- Det er en ret for hankatte, så den skal smage af noget.
- 3. En Bechamelsauce. ½ liter mælk koges med et par chalotteløg og et par kryddernellike og køles af.
- Kom et par store skefulde smør i en tykbundet gryde og lad det smelte.
- Det må ikke brune.
- Tilsæt ca. 25 gram mel og bag det op med den afkølede mælk. Kom et nip salt i saucen og måske en anelse revet muskatnød.
Disse tre ting lagvis i en bradepande.
Begynd med lasagneplader og slut med bechamelsauce.
Drys et godt lag reven parmesanost over (anden reven ost kan anvendes).
Stil det hele i en varm oven mindst 200 grader i et kvarters tid, eller til osten er gylden.
Server det rygende varm med en billig Italiensk rødvin og lidt lun flutes.
Dette slår til 4 sultne eller en Garfield.
Advarsel: Hold husets kat ude af køkkenet under tilberedningen, og luk den ind i en anden stue og boldt døren, medens I spiser!