Mørbrad med rodfrugter i fad

Mørbrad med rodfrugter i fad

300 gramgulerødder

800 gramkartofler

1 spsk akaciehonning

4 spsk balsamicoeddike

1/2 spsk tørret oregano

3 dl vand

1 stk svinemørbrad

1 terninghønsebouillon

 olivenolie

 salt

 peber

 maizena

 

  1. Opvarm 200 grader varmluft
  2. Begynd med at ordne grøntsagerne.
  3. Skæl gulerødder, søde kartofler og kartofler.
  4. Skær grøntsagerne i tern og læg dem i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne med honning, balsamicoeddike, oregano og en god slat olivenolie.
  5. Krydr med salt og peber og tilsæt vandet.
  6. Puds mørbraden ved at skære de værste sener
  7. Krydr mørbraden med salt og peber og brun den hurtigt af i lidt olivenolie på en brandvarm pande.
  8. Læg mørbraden ovenpå rodfrugterne og stil hele herligheden i ovnen i ca. 35 minutter,
  9. til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa - alt efter temperament.
  10. Tag mørbraden ud og dæk den til på et spækbræt. Skru ovnen op til 250 grader og hæld væden fra fadet ned i en kasserolle igennem en si.
  11. Stil fadet med grøntsagerne tilbage i ovnen og lad dem få lidt farve,
  12. mens kødet trækker, og du laver saucen.
  13. Bring saucen i kog og tilsæt smuldret bouillon.
  14. Jævn saucen med Maizena eller mel rystet sammen med lidt vand.
  15. Bring saucen i kog igen og smag til endnu engang.
  16. Tilsæt evt. lidt mere bouillon, salt, peber eller honning efter smag.
  17. Skær mørbraden ud og tag fadet ud af ovnen.
  18. Server mørbraden med de bagte rodfrugter og den lækre sauce.

Udskriv   Email