Mørbrad med rodfrugter i fad
300 gramgulerødder
800 gramkartofler
1 spsk akaciehonning
4 spsk balsamicoeddike
1/2 spsk tørret oregano
3 dl vand
1 stk svinemørbrad
1 terninghønsebouillon
olivenolie
salt
peber
maizena
- Opvarm 200 grader varmluft
- Begynd med at ordne grøntsagerne.
- Skæl gulerødder, søde kartofler og kartofler.
- Skær grøntsagerne i tern og læg dem i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne med honning, balsamicoeddike, oregano og en god slat olivenolie.
- Krydr med salt og peber og tilsæt vandet.
- Puds mørbraden ved at skære de værste sener
- Krydr mørbraden med salt og peber og brun den hurtigt af i lidt olivenolie på en brandvarm pande.
- Læg mørbraden ovenpå rodfrugterne og stil hele herligheden i ovnen i ca. 35 minutter,
- til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa - alt efter temperament.
- Tag mørbraden ud og dæk den til på et spækbræt. Skru ovnen op til 250 grader og hæld væden fra fadet ned i en kasserolle igennem en si.
- Stil fadet med grøntsagerne tilbage i ovnen og lad dem få lidt farve,
- mens kødet trækker, og du laver saucen.
- Bring saucen i kog og tilsæt smuldret bouillon.
- Jævn saucen med Maizena eller mel rystet sammen med lidt vand.
- Bring saucen i kog igen og smag til endnu engang.
- Tilsæt evt. lidt mere bouillon, salt, peber eller honning efter smag.
- Skær mørbraden ud og tag fadet ud af ovnen.
- Server mørbraden med de bagte rodfrugter og den lækre sauce.