Ovnbagte hakkebøffer med porrer

 

 

Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

 

500 gram hakket oksekød

3 store porrer

2 rød peberfrugt

3 fed hvidløg

1 teskefuld karry

1 teskefuld paprika

1 dusk timian

1 spiseskefuld engelsk sauce

4 deciliter fløde

1 spiseskefuld kalvefond koncentreret

salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 grader over- og underluft.

Oksekødet deles i fire lige store portioner, der formes til hakkebøffer.

Pres ikke farsen for meget sammen, da bøfferne så nemt bliver tunge og kedelige.

Læg eventuelt det hakkede oksekød ned i en anretterring, og pres den let sammen.

Hak bøfferne med en kniv.

Varm en pande op ved en rimelig høj varme, og kom en lille sjat olie og en lille klat smør på.

Lad det bruse af og læg hakkebøfferne på.

Brun bøfferne grundigt på begge sider, så de får en flot stegeskorpe og kulør.

Lægges i et ildfast fad.

Porrer snittes i cirka en centimeter tykke skiver, der kommes på panden.

Tilsæt eventuelt en lille klat smør mere. Lad dem svitse et minuts tid.

Hvidløg hakkes groft og kommes ved.

Peberfrugt skæres i mindre tern, der sauteres med i yderligere et minut.

Tilsæt karry, paprika og fint hakket timian, og lad det svitse med i 30 sekunder.

Vend det rundt undervejs.

Kom engelsk sauce ved sammen med piskefløde og kalvefond, og lad det koge op.

Smag til med salt og peber.

Hæld indholdet over hakkebøfferne i fadet, og fordel det rundt i fadet.

Stil dine hakkebøffer med porrer ind i ovnen, hvor de skal have cirka 20 minutter.


Udskriv   Email