
Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration og med kartoffelmos. Retten laves med blandt andet kylling, paprika og peberfrugt.
Sigøjnerpande er en klassisk ret, som du laver i en stor pande. Har du ikke sådan en pande, kan du også sagtens lave sigøjnerpanden i en gryde, og det smager stadig fantastisk godt.
Retten minder tydeligt om ungarsk mad, men er vist oprindeligt fra Tyskland, hvor den kendes som Zigeunerpfanne.
Med masser af paprika, champignon og peberfrugt.
Madlavningsfløde kan sagtens erstattes af en almindelig fløde, og så skal sigøjnerpande selvfølgelig serveres med en fløjlsblød kartoffelmos, som du finder opskriften på nederst.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også hvordan du laver mørbrad i paprikasauce.
Opskrift på sigøjnerpande

Kromutters sigøjnerpande med kartoffelmos
Her er opskriften på kromutters sigøjnerpande efter ungarsk inspiration og med kartoffelmos. Retten laves med blandt andet kylling, paprika og peberfrugt.
Tryk på antal stjerner for at bedømme
4.67 fra 3 stemmer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Kalorier: 250
Forfatter: Holger Rørby Madsen
Ingredienser
- 250 gram champignon
- 4 stk. kyllingebryst filet
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 3 teskefulde paprika
- stødt spidskommen en smule, kan udelades
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 deciliter madlavningsfløde
- Salt og friskkværnet peber
- 1 potte persille
Sådan gør du
-
Champignon børstes rene for jord og snittes i kvarte. Svitses på en varm pande uden fedtstof og lægges til side. Champignonerne giver noget umami til en sigøjnerpande.
-
Kyllingebryst fileterne steges møre i lidt olie på panden, og krydres med paprika, salt og friskkværnet peber. Det tager cirka fem minutter på hver side. Lægges til side.
-
Rødløg og hvidløg hakkes fint og sauteres i lidt olie ved middel varme. Tilsæt derefter peberfrugt i mindre tern. Lad det sautere et par minutter.
-
Kom så tre teskefulde paprika ved sammen med lidt spidskommen.
-
Kyllingebryst fileterne deles på langs, og derefter i mundrette stykker på tværs, så du får 8-10 stykker kød af hvert stykke kyllingebryst. Kom dem på panden sammen med de ristede champignon.
-
Tilsæt så hakkede tomater og madlavningsfløde og lad det koge op.
-
Skru ned for varmen, og lad din sigøjnergryde simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere paprika.
-
Til sidst vendes lidt friskhakket persille i.