STEGT LEVER I FAD

En god hovedret 

500 g. Svinelever

3 sp. hvedemel

ca. 100 g.  bacon i skiver

2-3 hvidløg

30 g olie 

2 dl. grøntsagsbuillon (fra tern)

1 dl. tomatpuré

1 tsk.  citronsaft

1-2 tsk. dijonsennep

Salty 

Peber 

Rosenpaprika

lever re

 

Skyl og aftør leveren.Skær den i strimler og vend den i melet blandet med krydderierne.
Halvér baconskiverne og svits dem på panden sammen med hvidløgsfedene.
Tag baconskiverne af panden. Hold dem varme og brun leverstykkerne i baconfedtet og evt. lidt ekstra fedtstof. 
Drys resten af melet over.
Læg leverstykkerne i et smurt ildfast fad sammen med baconstrimlerne.
Kog panden af med bouillon og tomatpuré.
Rør sennep ud med citronsaft og kom det i afkoget, før dette hældes over leversykkerne.
Dæk fadet med stegefolie og sæt det i en forvarmet ovn 20-30 minutter ved 180 grader.
Som tilbehør kan anvendes nye kogte kartofler eller råstegte rodfrugter. 

Tips:

Tomatpuré og bouillon kan sagtens erstattes af 2 dåser hakkede tomater af ca.400 g med krydderier. Champignon er at foretrække. Dræn den ene af dåserne for væde.Så giver det samme konsistens som afkoget med bouillon og tomatpure og giver lige et ekstra pift

 


Udskriv   Email