Stegt flæsk med persillesovs
Her er mit bud på retten
700 g små kartofler
500 g flæsk i skiver
50 g smør
50 g hvedemel
5 dl letmælk
1 dl kartoffelvand
1 pakke persille
salt
peber
1 sp. Honning
1 sp citronsaft
Del opskriften:
Fremgangsmåde
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen!
Læg flæsket på en rist og tryk det fladt med hånden, drys mes lidt salt.
Sæt flæsket i ovnen i ca. 30 min. med en bradepande nedenunder, der kan opsamle fedtet. Vend flæsket undervejs.
Det er færdigt, når det har fået en flot brun farve på begge sider, og er sprødt.
sovsen.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring.
Det må ikke tage farve eller brænde på, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.
Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvand ,mens du pisker kraftigt.
Alle klumper skal hele tiden være pisket væk, inden du tilsætter mere væske.
Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra dine bedsteforældre, er den perfekt!
Så tilsætter du hakket persille fra forst og smager til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft og honning. Herefter må sovsen ikke koge.
Server det sprøde flæsk, kartofler, masser af persillesovs