Svinelever i fad

Stegt svinelever er en af mine favoritter 

500 g. Svinelever

3 spsk.hvedemel

100 g. bacon i skiver

2-3 fed hvidløg

30 g. stegemargarine

2 dl.grøntsagsbuillon (fra tern)

1 dl.tomatpuré

1 tsk. citronsaft

1-2  tsk. dijonsennep

    Salt

      Peber

        Rosenpaprika

                                                             

Skyl og aftør leveren.Skær den i strimler og vend den i melet blandet med krydderierne.
Halvér baconskiverne og svits dem på panden sammen med hvidløgsfedene.
Tag baconskiverne af panden. Hold dem varme og brun leverstykkerne i baconfedtet og evt. lidt ekstra fedtstof. 
Drys resten af melet over.
Læg leverstykkerne i et smurt ildfast fad sammen med baconstrimlerne.
Kog panden af med bouillon og tomatpuré.
Rør sennep ud med citronsaft og kom det i afkoget, før dette hældes over leversykkerne.
Dæk fadet med stegefolie og sæt det i en forvarmet ovn 20-30 minutter ved 180 grader.
Som tilbehør kan anvendes nye kogte kartofler eller råstegte rodfrugter. 


Tips:

Tomatpuré og bouillon kan sagtens erstattes af 2 dåser hakkede tomater af ca.400 g med krydderier. Champignon er at foretrække. Dræn den ene af dåserne for væde.Så giver det samme konsistens som afkoget med bouillon og tomatpure og giver lige et ekstra pift.

v


Udskriv   Email