Svinemørbrad i ovn

Svinemørbrad i ovn.

Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)

Bacon i skiver

Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)

Hakkede hasselnøddekerner

Lille finthakket fed hvidløg

Friske timianblade

Groft salt

Sådan gør du

Flødekartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm).

Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen.

Svinemørbrad

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min.

Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt.

Læg mørbraden i et ovnfast fad.

Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min.

Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.

Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og steg den øverst i ovnen.

Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.

Flødekartofler

Ca. 1 time ved 175° - varmluft.

Stegetid for mørbrad i ovn

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

 


Udskriv   Email