Svinemørbrad i ovn.
Afpudset svinemørbrad (ca. 475 g)
Bacon i skiver
Grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
Hakkede hasselnøddekerner
Lille finthakket fed hvidløg
Friske timianblade
Groft salt
Sådan gør du
Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt og peber i et smurt, ovnfast fad (ca. 20 x 28 cm).
Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne nederst i ovnen.
Svinemørbrad
Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 4 min.
Tag mørbraden op og skær en rids, ca. 2 cm dyb, ned midt i mørbraden - bred den ud til siderne og drys med salt.
Læg mørbraden i et ovnfast fad.
Skær baconen i små strimler og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i panden i ca. 2 min.
Tilsæt løg, hasselnødder, hvidløg, timian og salt og steg i yderligere ca. 2 min.
Kom baconblandingen i ridsen i mørbraden og steg den øverst i ovnen.
Server den ovnstegte mørbrad hel (skær den i skiver ved bordet) sammen med flødekartofler og grøn salat.
Flødekartofler
Ca. 1 time ved 175° - varmluft.
Stegetid for mørbrad i ovn
Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.