Porretærte

spinat laks tærte4

Porretærte

Opskriften indeholder sponsorerede link

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet

Dej til porretærte:
150 g smør
125 g hvedemel
75 g grahamsmel eller fuldkornshvedemel
½ tsk fint salt
1 æg

Fyld til porretærte:
5 porrer (ringe)
2 spsk smør
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk tørret
salt og frisk kværnet peber
3 æg (sammenpiskede)
2½ dl sødmælk eller fløde
50 g mild ost (revet)

Sådan laver du porretærte

Med en god foodprocessor bliver det ekstra nemt at lave en lækker porretærte. Se Bageren og Kokkens store udvalg af foodprocessorere og find den der passer til dit køkken.

Smuldr smør og mel med salt (evt. i foodprocessor). Saml dejen med et æg.

Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter).

Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min.

Forbag den i en 225 grader varm ovn i 10 min.

Fyld: Steg porrerne bløde ved svag varme i smør.

Krydr med timian, salt og peber.

Tilsæt mælk eller fløde og æg.

Sæt den forbagte tærteform på en bageplade og hæld forsigtigt fyldet i.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader i en forvarmet ovn i 25-30 min., til den er fast.

Drys med ost de sidste 5 min. af bagetiden. Servér med godt brød.


Udskriv   Email