Spinat tærte med laks
Rigeligt til 4 og er min favorit
Tærtedej
50 - 80 g knust hørfrø, kunne være mandler eller lign.
80-100 g rugmel
80-100 g. fuldkorns hvedemel
2 storte æg
3-6 spsk olivenolie
1 dl vand
1 tsk salt
friskkværnet peber
Tærtefyld
2 laksefiletter, skåret i grove tern eller en hver form for fisk, rejer m.v.
4 æg
2 dl mælk
friskrevet muskatnød
150 g frossen spinat.
2 porer og evt 1 borccoli, rosenkål eller hvad der i grøntsagskurven
100 g hytteost
50 g pamasan ost
Fremgangsmåde
Tærtedej
Bland alle de tørre ingredienser og hæld vand i den tørre blanding, hvorefter æggene røres i sammen med olie
Jeg plejer at blende vand, æg og hørfrø. Så udnytter du de frø bedre, det kræver måske lidt mere vand.
Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt, der er ingen grund til at rulle den ud.
Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.
Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber,
det gælder også hvis der bruges andre grøntsager.
Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks, til sidst ost.
Sæt tærten i ovnen, og bag den i 25-30 minutter eller til æggemassen er stivnet.
Server gerne en god grøn salat til.
Hvis man ikke er så vild med den tørre kant, kan man undlade, at trykke dejen så langt op ad siderne,
men så skal der bruges mindre dej