Spinat tærte med laks 

 Rigeligt til 4 og er min favorit

spinat laks tærte5

Tærtedej

 50 - 80 g knust hørfrø, kunne være mandler eller lign. 

80-100 g rugmel

80-100 g. fuldkorns hvedemel

2 storte æg

3-6 spsk olivenolie

1 dl vand

1 tsk salt

friskkværnet peber

 spinat laks tærte4

Tærtefyld

2 laksefiletter, skåret i grove tern eller en hver form for fisk, rejer m.v. 

4  æg

2 dl mælk

friskrevet muskatnød

150 g frossen spinat.  

2 porer og evt 1 borccoli, rosenkål eller hvad der i grøntsagskurven

100 g hytteost

50 g pamasan ost

 

spinat laks tærte3

Fremgangsmåde

Tærtedej

Bland alle de tørre ingredienser og hæld vand i den tørre blanding, hvorefter æggene røres i sammen med olie

Jeg plejer at blende vand, æg og hørfrø. Så udnytter du de frø bedre, det kræver måske lidt mere vand. 

Smør en tærteform og pres dejen ud i formen, så den er jævnt fordelt, der er ingen grund til at rulle den ud.

Bag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10 minutter.

 

spinat laks tærte2

Fyld
Tø spinaten op i en gryde ved lav varme, giv et hurtigt opkog og smag til med muskatnød, salt og peber,

det gælder også hvis der bruges andre grøntsager. 

Bland æg og mælk og fordel det på tærtebunden. Fordel derefter spinat og laks, til sidst ost.

Sæt tærten i ovnen, og bag den i 25-30 minutter eller til æggemassen er stivnet.

Server gerne en god grøn salat til.

Hvis man ikke er så vild med den tørre kant, kan man undlade, at trykke dejen så langt op ad siderne, 

men så skal der bruges mindre dej

 

spinat laks tærte1

 

 


Udskriv   Email