
Tærte med skinke og gulerødder
4 personer
Ingredienser
-
1½ dl hvedemel
-
1½ dl rugmel
-
2 spsk olie
-
¼ tsk salt
-
1 dl vand
-
4 stk forårsløg
-
400 g gulerødder
-
1 tsk olie
-
1 stk æg
-
200 g hytteost 4%
-
1 spsk hvedemel
-
½ tsk salt og peber
-
3 spsk parmasanost
-
100 g skinke
-
4 stk tomater
-
1 stk forårsløg
Tilbehør
-
fuldkornsbrød (200 g)
-
eventuelt ½ romainesalat
Tilberedning
Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.
Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter.
Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt, peber og 2 spsk revet parmesanost sammen.
Skær skinken i strimler
. Vend grønsagerne og skinken i æggemasssen. Fordel fyldet i tærteformen.
Drys resten af parmesanosten over. Bag tærten 50-60 minutter ved 175 grader. Skær tomaterne i både.
Snit forårsløget og drys det over tomaterne. Bland eventuelt snittet salat med tomaterne.
TIP
Du kan komme tern af kogt eller stegt kylling i tærten i stedet for skinke.