spinat laks tærte2

Tærte med skinke og gulerødder

4 personer

Ingredienser

  • 1½ dl hvedemel

  • 1½ dl rugmel

  • 2 spsk olie

  • ¼ tsk salt

  • 1 dl vand

  • 4 stk forårsløg

  • 400 g gulerødder

  • 1 tsk olie

  • 1 stk æg

  • 200 g hytteost 4%

  • 1 spsk hvedemel

  • ½ tsk salt og peber

  • 3 spsk parmasanost

  • 100 g skinke

  • 4 stk tomater

  • 1 stk forårsløg

Tilbehør

  • fuldkornsbrød (200 g)

  • eventuelt ½ romainesalat

Tilberedning

Bland hvedemel, rugmel og olie i en skål. Tilsæt salt og saml dejen med vand, eventuelt i en foodprocessor.

Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter.

Snit forårsløgene og riv gulerødderne. Svits forårsløg og gulerødder i olie på en pande 3-5 minutter.

Pisk æg, hytteost, hvedemel, salt, peber og 2 spsk revet parmesanost sammen.

Skær skinken i strimler

. Vend grønsagerne og skinken i æggemasssen. Fordel fyldet i tærteformen.

Drys resten af parmesanosten over. Bag tærten 50-60 minutter ved 175 grader. Skær tomaterne i både.

Snit forårsløget og drys det over tomaterne. Bland eventuelt snittet salat med tomaterne.

TIP

Du kan komme tern af kogt eller stegt kylling i tærten i stedet for skinke.


Udskriv   Email