Hjemmelavet pasta dej

Hjemmelavet pasta dej fra Gorm

Se her, hvordan du gør:

 

Pastadej


Ingredienser:

  • 3 æg
  • 250 g. Tipo 00 mel
  • 50 g. Semula (durumhvedemel)
  • Salt
  • Olivenolie

Sådan gør du:

Kør mel og æg igennem i en foodprocessor. Tilsæt et lille nips salt, når dejen begynder at samle sig. Tag dejen op og ælt 3-4 minutter med håndkraft.

Pak din dej stramt ind i film. Dryp med en lille smule olivenolie på overfladerne, så den ikke bliver tør. Dejen skal hvile 1/2-1 time.

Skær dejen ud til mindre klumper og gør dem flade. Kør gennem pastamaskine på tykkeste indstilling. Vend i lidt semula og kør igennem igen. Fold dejen og tryk ned. Kør den igennem igen.
Sæt indstillingen på lidt tyndere. Kør igennem. Fold dejen og tryk ned. Kør igennem igennem. Sæt indstillingen ned igen.

Bliv ved på samme måde, til du rammer den tykkelse, du vil have på din pasta. Rul dejen til en rulle og skær i strimler, og så har du fettuccine!

Vend i lidt mel og kog pastaen ca. 3 minutter – så er der frisk pasta til hele familien; det smager altså skønt!


Udskriv   Email