Porresuppe med flødeost

 

 

 

Porresuppe med flødeost

5 mellemstore porrer i tynde skiver

2 mellemstore kartofler skrællet, i små tern

Lidt smør til stegning

1,2 deciliter vand

1terninger bouillon grøntsag

100 gram flødeost naturel

2 deciliter fløde

1 citronsaft

salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Porrer skæres i skiver og sauteres af i smør i en stor gryde. Ca. 2 minutter. Gem lidt af porrerne til fyld i suppen.

Kom også kartoffeltern ved sammen med vand og bouillonterninger og kog i ca. 12 minutter til kartofler og porrer er møre.

Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.

Kom så flødeost i og lad osten smelte, hvorefter fløden tilsættes.

Varm din porresuppe med flødeost op og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Kom lidt skivede porrer i og varm dem igennem. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en halv porre i tynde skiver som fyld.

Tips

Den færdige porresuppe med flødeost serveres straks - evt. sammen med et godt stykke brød. Ristet bacom og evt ristede kærner

Suppen kan opbevares på køl, og derfor laves dagen før du skal bruge den.


Udskriv   Email