Porresuppe med flødeost
5 mellemstore porrer i tynde skiver
2 mellemstore kartofler skrællet, i små tern
Lidt smør til stegning
1,2 deciliter vand
1terninger bouillon grøntsag
100 gram flødeost naturel
2 deciliter fløde
1 citronsaft
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Porrer skæres i skiver og sauteres af i smør i en stor gryde. Ca. 2 minutter. Gem lidt af porrerne til fyld i suppen.
Kom også kartoffeltern ved sammen med vand og bouillonterninger og kog i ca. 12 minutter til kartofler og porrer er møre.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden.
Kom så flødeost i og lad osten smelte, hvorefter fløden tilsættes.
Varm din porresuppe med flødeost op og smag til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Kom lidt skivede porrer i og varm dem igennem. Jeg plejer at bruge hvad der svarer til en halv porre i tynde skiver som fyld.
Tips
Den færdige porresuppe med flødeost serveres straks - evt. sammen med et godt stykke brød. Ristet bacom og evt ristede kærner
Suppen kan opbevares på køl, og derfor laves dagen før du skal bruge den.